Matfunderingar

Sitter här och funderar lite på vad jag ska hitta på att äta ikväll. Har inte kommit fram till vad jag är sugen på, så det får jag klura på. Det lutar åt pepparbiff med lite ugnsrostade rotfrukter till.

I onsdags fick jag hem sista leveransen från Ekoboxen för den här månaden. Förutom potatis, lök och morötter som alltid är med fick jag bland annat jordärtskocka, blomkål och paprika den här gången så i helgen ska jag försöka hitta ngt skoj att använda det till. Har hittat ett par recept jag vill testa med just jordärtskocka, och den här gången lutar det åt soppa eller gratäng med Västerbottenost. Jag ska också göra ett recept på porterbiff som jag hittade hos Helena med bloggen En mammas dag som hon delar med Veronica.

Matfunderingarna kommer nog fortsätta ett tag till, men lite lunchlådor är planerade att tillverkas i helgen som sagt.

Kul tävling

Idag halkade jag in på Carros blogg på ett bananskal och när jag hade kikat runt lite där hittade jag en trevlig tävling som jag så klart vill tipsa om. Man kan vinna antingen ett kit med massageoljor eller en söt snuttefilt. En sak är säker, jag skulle bli lika glad om jag vann vilken vinsten än skulle bli. Massageoljorna skulle så klart få stanna hemma hos mig och snuttefilten hade gömts undan i väntan på lillasysters knodd som dyker upp i maj. =)
För att tävla länkar du till tävlingen i din blogg och lämnar en kommentar hos Carro.



Klicka på någon av bilderna för att komma till tävlingen.


Pashminasjal

Jessica som har bloggen Hemma hos Jessica har en utlottning av en Pashminasjal. För att vara med och tävla klicka på bilden och lämna ett spår efter dig i kommentarerna.

Vinnaren får välja en av sjalarna nedan


Min Täppa lottar ut fina vinster

Bloggen Min Täppa har en tävling med dragning den 1 mars. Du som är med och tävlar har chans att vinna något av följande två fina priser:
Pris 1
50 g svart te " Vid regnbågens slut" (svart te, blåklint, ringblomma, nyponskal, safflor, rooibushte, cocos.
50 g grönt te "Grönt & Skönt" (senchate, hallon, safflor, lemongrass)
Paprikakrydda Stark
Kryddburk i metall + etikett.

Pris 2
Två bollar "Blommande te" (Grönt te som är format som en kula, när man häller kokande vatten på den blommar den ut. Mild persikosmak.) 1 liten burk fin engelsk marmelad. Strawberry with champagne.

Klicka på någon av bilderna för att komma till tävlingen.











Tävla hos Inspirera mera


Klicka på bilden för att komma till tävlingen

Hos Inspirera Mera, som Tjohalias blogg numera heter, kan du fram till 13 mars vinna fina priser från Designonline.
Två lyckliga vinnare har chans att vinna något av följande:
Första pris: Ett presentkort på 500 kronor hos Designonline
Andra pris: En marimekkoskål i den nya mindre storleken, i valfri färg

Jagar råsaftcentrifuger

För ganska precis ett år sen flyttade min kära vän råsaftscentrifugen hem till mig. Jag har pratat mig varm om den för familjen, men ingen har nappat utan det har snarare varit en "onödig" kökspryl i deras ögon. Tills för en månad sen när jag fyllt år och delar av familjen var på besök och lillasyster var törstig så jag erbjöd mig att fixa lite färsk juice och de fick se min kära vän i arbete. Gissa om det blev annat ljud i skällan då och helt plötsligt ville både hon och mamma ha en också och vi kom fram till att även mellansystern minsann behövde en. Vi har letat och klurat och jag står fast vid att de borde köpa samma märke som jag har iaf, men nödvändigtvis inte en så dyr. Något köp har det dock inte blivit ännu. Jag visste ju att det stora varuhuset här gav bort en lite mindre och billigare version av det märket som julklapp till personalen och häromdagen snubblade jag över en på Blocket och tog mig en titt om det fanns fler. Nu kommer två stycken få följa med mig hem på måndag och sen har jag eventuellt hittat en tredje via en kollega så att alla kan bli nöjda och glada. Visst, de fick dem gratis, men jag betalar inte mer än hälften av vad de kostar i butik ändå så det kan jag leva med och det får min kära familj också göra.

Att få ta ett glas nypressad juice av favoritfrukterna med en isbit när jag känner för det är fullständig vardagslyx för mig och jag kan helt ärligt säga att det här nog är ett av de bästa köp jag har gjort till mig själv och den används flitigt, vilket jag var rädd för inte skulle hända. Helt klart kan jag varmt rekommendera den som gillar juice av olika slag att skaffa en råsaftcentrifug hem. Det enda jag tycker man ska tänka på är att se till att den har rejäl motoreffekt så hellre betala några kronor mer än få en som inte fungerar som man vill. 



Om någon undrar så nej, jag är inte sponsrad på något sätt, jag är så nöjd med min maskin att jag känner att jag kan rekommendera den till den som är nyfiken.


Kusmi te

Nu har du chansen att vinna en burk Kusmi te i din favoritsmak. Allt du behöver göra är att lämna en kommentar om ditt favoritte och varför du tycker att just det är den godaste smaken hos Kronblad och Lantliv.
Du kan tävla fram till den 28 februari.

 
Klicka på bilden för att komma till tävlingen.


Jag vet vilken min favorit just nu är, gör du?

Drömmer

Idag har jag fått mitt badrum från 80-talet inspekterat och ikväll var det möte för sista etappen stambyten i vårt område. Kan ju lugnt säga att vi inte var många som var på mötet, men jag är så glad att jag var det. Det är knappt fyra månader kvar nu tills jag har ett fräscht och nyrenoverat badrum. Det blir blanka vita väggar med en mosaikpelare och golv i svartgrått klinker. Kunde välja på ljusgrått och brunt också, men valet var inte svårt...även om det inte är mitt drömbadrum så kommer det bli så härligt att få det omgjort. Nytt porslin, nya blandare (även i köket) och nytt badkar. Ser verkligen fram emot det och det ska bli så roligt att äntligen kunna känna att det är värt att köpa lite mysiga fina väldoftande tvålar och annat som piffar badrummet.

Drömmen hade väl varit att det varit mitt hus som jag fått renovera. Hade ju hittat ett litet drömhus i rätt läge alla kategorier. Pris, storlek och det faktiska läget var rätt och jag hade bokat visning, fått lånelöfte och allt, men samma dag som visningen skulle vara fick jag besked om att min tjänst dras ner och då var tyvärr inte läget rätt längre. Någon gång blir det min tur att hitta mitt hus, med en egen liten täppa, pysselrum och så klart ska det fixas en walk-in-closet om det inte finns. Tills dess får jag fortsätta drömma.

Nu är det dags att sluta blogga i sängen och istället läsa något kapitel i boken jag håller på med. Pälsklingen ligger brevid mig och sover redan och jag funderar på att åka förbi det stora varuhuset efter jobbet i morgon och köpa henne en kattunnel. Insåg ikväll att hon nog skulle gilla den, gammal som  hon börjar bli det lilla monstret.

Tävling hos Det stora grå huset

Klicka på bilden för att komma till tävlingen




Fram till den 26/2 kan du tävla hos Det stora grå huset om dessa härliga saker. Du kan vinna en söt blompinne som piffar upp vilken kruka som helst, en vingljusstake som jag skulle ha på brevid sängen och en alldeles ljuvlig fransk lavendeltvål som jag skulle spara tills mitt badrum är stambytt och alldeles nykaklat och fint i sommar. Alla dessa saker kan man hitta hos IdéA i Borlänge som har sponsrat tävlingen. Jag vet i alla fall att jag skulle bli barnsligt glad om jag blev den lyckliga vinnaren.







Måndag igen

Ja, måndagen kom och är snart förbi. Gårdagen blev det lite plockande här hemma och sen ett spinningpass på kvällen. Har inte haft ro att sätta mig och pyssla...borde egentligen försöka rita upp mönster till babykläderna till systerns knodd och virka på mormorsfilten till systerdottern. Får försöka finna ro till det snart.

I dag var det jobb igen och sista veckan på heltid. Dagen försvann löjligt fort och väl hemma blev jag bjuden på sushi på stan. Det går ju hem i alla lägen och jag kom hem något gladare och mättare. Kvällen har mest ägnats åt funderingar om livet och framtiden, men jag kommer inte fram till något vettigt så jag ger upp och låter den komma till mig för nu.

I morgon ska de göra inspektion av mitt badrum och i morgon kväll är det möte om stambytet, så då ska det bli intressant att se vilket kakel och klinker vi får att välja mellan. Vet så mycket som att det kommer från min tidigare arbetsplats, men de verkar ha noll koll för oavsett vem av dem jag frågat så kan de inte svara på vilka plattor som gäller...är jag förvånad? Inte direkt. Får hoppas att det är något så när snygga plattor i alla fall, men oavsett vad så kan det inte bli värre än min gulbruna plastmatta och våtrumstapet med orange vasstrån. =)


Tävla hos Prillig

Hos Prillig kan du just nu vara med och tävla om boken "Tildas Lantsted". Tävlingen pågår till 28/2, så du som älskar att pyssla, kika in hos henne och tävla.


Klicka på bilden för att komma till tävlingen


Ännu en trevlig tävling

Den här gången är det Ann-Catrin som har bloggen Fint Hemma som lottar ut ett härligt pris i form av en vårsöt necessär och en tvål från Söstrarna Grenes i Köpenhamn för att liva upp lite i snöyran.


Klicka på bilden för att komma till tävlingen



Helg igen...

Dagarna försvinner så fort känns det som. Gårdagen försvann bara förbi. Insåg att det  inte alls blev så många som sagt från början som måste gå ner i tid. Faktiskt bara jag och en till, vilket ju kändes så där.

Idag började jag helgen med att träna ett pass spinning. Hur skönt som helst att få rensa huvudet lite på tankar, men när jag kom hem efter att ha handlat lite undrar jag om jag rensade huvudet för mycket för sedan dess har jag haft en otrolig huvudvärk som vare sig mat, vätska eller ett par timmars sömn. Nu försöker jag med ett par Panodil och en kopp kaffe istället. Vill ju inte att helgen ska försvinna i ett dis eller att morgondagens träningspass får stryka på foten.

Nu doftar det i alla fall kaffe här och jag tror faktiskt att jag ska ta en av mammas kanelbullar till det och fundera igenom vad jag vill äta för gottigt ikväll.

Mera tävlingar...



Klicka på bilden för att komma till tävlingen

Dahlarna har en härlig blogg med massor av inspiration och ny fyller den ett år vilket hon firar med en tävling med priser från nyöppnade webbutiken Anna Doll.



Appropå ärtsoppa...

Idag har jag suttit och funderat på när jag ska ta tag i mina projekt som jag har liggande. Pärlor, tyg, garn och jag vet inte allt som jag vill göra något av, men jag kommer inte riktigt dit. Jag hoppas få lite mer ork och tid till det framöver. Delar av tyget finns det planer för eftersom de är införskaffade för att sy babykläder till lillasysters lilla knodd som gör entré till den här världen i maj. Funderade också på att införskaffa vävda namnband att sy i kläderna och även använda till lite annat. Har en idé och har idag har jag spenderat lite tid på www.minanamnband.se och klurat på hur den skulle se ut. Ska ta ett beslut i frågan till nästa vecka tänkte jag...

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att ha ågren för intervjun i morgon. Jag är rädd att om jag tar tjänsten tappar jag också chansen till att få vara med om det kommer rekryteringar på  heltider, vilket känns tryggare för just nu vågar jag inte ens fundera på hur framtiden kan bli. Jag har ju egentligen redan bestämt mig så jag vet inte varför jag har ågren...men jag tror snarare det handlar om att jag känner mig falsk som går dit fast jag redan bestämt att inte ta det om de erbjuder mig det. Nåja...det ger sig.

Rewind

Idag satt jag och snubblade in på de två bloggar jag försökt med tidigare...det har inte blivit mer än fyra fem inlägg innan de föll i träda och jag hade till och med glömt att jag inte tagit bort dem. Gemensamt för båda två, den ena från 2007 och den andra från 2008, är att jag då stod inför nya tider precis som jag gör nu. Den första startade jag i samma veva som jag skrev på kontraktet när jag gick från inhyrd konsult till fast anställd på mitt förra jobb och den andra i samma veva som när jag skrev på papprena för mitt nuvarande jobb och skulle säga upp mig från det förra. Nya ljusare tider, trygghet, bättre ekonomi...ja, livet kunde inte vara bättre. Den här bloggen kommer till liv i en helt annan verklighet. Förra veckan fick jag besked att min tjänst blir nedsatt fram till semestern på grund av besparingar...med andra ord handlar det om raka motsatsen med mörkare tider, en osäker framtid och sämre ekonomi. Vem vet, kanske jag lyckas bättre med bloggandet den här gången. Jag kanske helt enkelt har andra anledningar att blogga, att drömma, att få ge utlopp för allt som rusar runt i huvudet.

Jag har tur på sätt och vis eftersom jag får ha kvar jobbet, åtminstone än så länge. A-kassan täcker upp en del av den ekonomiska förlusten eftersom jag får stämpla upp till 100 %. När jag fick beskedet tänkte jag inte så långt...innan den tanken ens dök upp i huvudet på mig hade en kompis tipsat om en deltidstjänst på samma antal timmar som min tjänst går ner och visst, det är ju super. Självklart är det i det ögonblicket intressant, så jag ber henne kolla om de tror det kan vara något för mig. Innan jag får svar på det hinner jag komma på att jag kanske får a-kassa för bortfallet i tid och ringer dem och kollar. En liten suck av lättnad undslipper mig när jag inser att jag ekonomiskt inte kommer förlora så mycket. Dagen efter ringer de från rekryteringsfirman om deltidstjänsten, och efter lite diskussion kommer vi fram till att de vill ha någon för resten av året, men att heltidsrekrytering kan bli aktuellt om det dyker upp något. Jag vet ju inte hur situationen kommer se ut vid semestern... Sagt och gjort, jag släpper tanken på att jobba extra, börjar fundera på att ta a-kassan och få en dag "ledig i veckan. Gör som vi sagt på telefon och uppdaterar mitt CV, skickar in det idag och efter lunch ringer mobilen. Då ville företaget träffa mig ändå och nu sitter jag här ambivalent med hur jag ska göra om de vill erbjuda mig jobbet. Jag hade förlikat mig med tanken på a-kassa, insett att ekonomin håller någorlunda och jag får lite andrum från vårens stress. Det jag är rädd för med att ta en tjänst på ett annat företag är att jag inte kan leva upp till kraven på mig själv. Mitt största ansvar är så klart mot min arbetsgivare idag och det jobbet måste jag sköta prickfritt oavsett, så vad händer då om jag känner att jag brister mot något av företagen? Är det verkligen lönt att utsätta sig för den pressen och den stressen för några hundralappar mer i plånboken än jag får om jag "bara" går på a-kassa? Jag tror faktiskt inte det är det, men jag tror jag ska träffa företaget ändå och avgöra efter det. Det känns inte rätt mot min arbetsgivare idag heller eftersom jag verkligen trivs där och har underbara kollegor och en kanonbra chef som verkligen inte sätter ner min tjänst för att jävlas utan drar ner på den och ett antal till för att undvika att säga upp någon helt. Jag undrar om det kommer bli ett par sömnlösa nätter framöver....på ett sätt känns det som om jag redan har bestämt mig.

Njuta av vardagen



Att unna sig lite lyx i vardagen är något alla borde göra oftare. Det behöver inte kosta så mycket och ibland kan det till och med vara gratis. En bit lyxig choklad, ett fotbad framför favoritserien på tv eller varför inte smita förbi blomsteraffären och köpa någon snittblomma? För närvarande frossar jag i tulpaner och köper en ny bukett så snart de jag har vissnar och nu har en annan favorit, ranunkel, också säsong så jag försöker variera mig.

Ibland undrar jag varför man inte unnar sig de här småsakerna i vardagen lite oftare. Med tanke på hur mycket man kan göra som inte kostar så många kronor kan det inte väl inte bara vara pengar som avgör alla gånger? Handlar det om att vi är för stressade med den många gånger begränsade tid vi har och helt enkelt inte kan unna oss själva tio minuter framför tv:n med ett fotbad? Jag vet inte vad det beror på, men jag säger fram för mer vardagslyx, framför allt i tider som dessa. Nu om någon gång behöver vi unna oss de små sakerna som får oss att må bra.


Tävla du med...

Jag är med och tävlar om dessa söta lyktor från Anskus kammare hos  Hem och Lycka.
Tävla du också genom att göra ett inlägg här och följa instruktionerna om hur du tävlar .


Svamprisotto med Karl-Johansvamp

Bestämde mig för att testa att göra risotto, något jag aldrig har gjort själv tidigare. Eftersom jag hade en hel del svamp från höstens skogspromenader i frysen fick det bli en svamprisotto.

Kan säga så mycket som att jag är mycket nöjd med resultatet och det ska definitivt tillagas igen. Idag åt jag den som den var, men kan tänka mig att den passar mycket bra till kött också.



Risotto med Karl-Johan
2 portioner
ca 1 dl hackad schalottenlök
1 dl arborioris
olivolja
5 dl grönsaksbuljong
ca 200 g förvälld Karl-Johansvamp
ca 1 dl riven parmesanost
en klick smör
salt och nymald svartpeppar
lite färska örter (jag använde timjan)

Fräs löken och riset i oljan ett par minuter, blanda ner svamp och ett par deciliter av buljongen. Låt koka på svag värme och rör om då och då. Fortsätt att späda med buljongen lite i taget tills riset är mjukt med tuggmotstånd och risotton är krämig. Rör ner smöret och parmesanosten. Smaka av med salt och peppar och blanda ner lite färska örter efter smak.
Servera och njut.

Energiinnehåll per portion:
 Kcal: 452
Protein: 13 g
Fett: 25 g
Kolhydrat: 41 g

Bild lånad från www.myra.nu


bild lånad från www.myra.nu



Dagen har ägnats åt städning och plockande och nu tänkte jag ägna återstoden av kvällen åt att titta på Beck och varva ner innan det är dags för sängen och en ny arbetsvecka tar vid i morgon. Det ska bli intressant att se vad den bär med sig...förra veckans resultat var att min tjänst reduceras till 80 % under åtminstone fyra månader för att spara. Gissar att de kollegor det också berör får sina besked i veckan.

Ännu en blogg kommer till liv...

Är bloggande något för mig? Det är något som återstår att se, men en sak är säker, jag kommer inte veta om jag inte provar.

Vad jag kommer fylla den med kommer nog utkristallisera sig efterhand, men mina funderingar, drömmar, tankar och idéer kommer nog att få sin givna plats tillsammans med pyssel, recept och allt möjligt annat.

Om inte annat får bloggen bli min interaktiva anslagstavla som kanske kan roa och inspirera någon annan. Så om du hittat vilse och hamnat här är du vällkommen och jag hoppas att du hittar din väg tillbaka hit igen för att se hur bloggen kommer att utvecklas.

RSS 2.0